publicatiedatum: 6-2-2019

Start jouw 2019 gezond, pak de fiets naar je werk!

Vol goede moed beginnen we aan een fris, nieuw jaar. Wat staat er op jouw lijstje met goede voornemens? Wordt 2019 jouw jaar van… meer bewegen? Milieubewuster leven? Met een kleine aanpassing kun je al veel bereiken. Fietsen naar het werk levert een bijdrage aan je gezondheid, het milieu én de portemonnee. Waar wacht je nog op?

Fietsen levert meer op dan je misschien zou denken.

Woon-werkfietsers zijn minder vaak ziek

Bewegen is gezond, dat is niks nieuws. Maar wist je ook dat werknemers die naar hun werk fietsen minder vaak ziek zijn, dan werknemers die dit niet doen? Waar Nederlanders gemiddeld acht dagen per jaar ziek zijn, zijn werknemers die fietsen naar hun werk gemiddeld slechts zeven dagen per jaar ziek. Bewegen werkt ook preventief en helpt met herstel bij ziekte. (bron: Fietsersbond).

Fietsende medewerker bespaart veel kosten

Voor werkgevers is de gezondheid van hun werknemers belangrijk. Gezonde werknemers zijn minder vaak ziek en werken efficiënter. Op deze manier kan fietsen naar het werk dus indirect effect hebben op de kosten van een werkgever. Het vervoermiddel waarmee een werknemer reist, heeft daarnaast een direct effect op de portemonnee van een werkgever. Uit onderzoek van Workaway blijkt dat een leaserijder maar liefst 32 keer zo duur is als een fietsende medewerker! 

Fiets is duurzaam en neemt weinig ruimte in

Fietsen is over het algemeen een stuk duurzamer dan het rijden in een auto. Verschillende onderzoeken tonen dit aan. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de CO2-uitstoot van een alleenrijdende forens veertig keer groter is dan de uitstoot van een elektrische fiets.

Daarnaast neemt een automobilist ongeveer zeven keer meer ruimte in dan een fietser. Het is zelfs zo dat iedere autokilometer die wordt vervangen door een fietskilometer in een stedelijk gebied, zoals de Randstad, 41 cent aan maatschappelijke baten oplevert.

Fietsen levert meer op dan je denkt

Fietsen levert dus meer op dan dat je misschien zou denken. Pak jij morgen ook de fiets naar je werk? En werkgevers, hoe stimuleren jullie het fietsgebruik onder medewerkers? Lees hier wat je als werkgever kunt doen aan fietsstimulering. Meer cijfers over de voordelen van fietsen naar het werk vind je in dit artikel van de Fietsersbond.

Vragen over fietsen naar het werk? Neem eens contact op met Ons Brabant Fietst. Wij denken graag met je mee!

Contact:

Jolanda Smit - van Oijen (06-11078501)


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.